Vliegen naar Lissabon

Het overgrote deel van de toeristen die voor een stedentrip naar Lissabon komen, arriveren er met het vliegtuig. Het vliegtuig is in de meeste gevallen de goedkoopste en gemakkelijkste manier om naar Lissabon te reizen. Vanuit Nederland zijn er meerdere maatschappijen die van de verschillende vliegvelden in Nederlanden zo goed als dagelijks vluchten naar Lissabon aanbieden. De prijzen voor vliegtickets kunnen per maatschappij en periode behoorlijk uit elkaar liggen het is niet onverstandig om van te voren bij meerdere maatschappijen te kijken voordat je een ticket boekt. Eenmaal geland op de Luchthaven Portela ben je met de metro, bus of taxi binnen een half uurtje op je uiteindelijke bestemming in het historische centrum van de stad.

Vliegtijd

Vanuit Nederland ben je ongeveer twee uur en drie kwartier onderweg met het vliegtuig naar Lissabon. Vanaf de luchthavens in België is de vluchtduur logischerwijs iets korter. Daarnaast is de vluchtduur afhankelijk van allerlei weersomstandigheden. Zo zal je langer over je reis doen met een stevige tegenwind.

Luchthaven Portela

De Luchthaven van Lissabon is een groot internationaal vliegveld dat midden in de stad ligt. Het voordeel hiervan is dat je in de meeste gevallen in minder dan een half uur met een taxi in het centrum bent. In totaal beschikt het vliegveld over zes startbanen waarvan er twee geschikt zijn voor grotere vliegtuigen zoals de Boeing 747. Er zijn twee terminals die op een redelijk afstand van elkaar vandaan liggen. Het vervoer tussen deze twee terminals wordt geregeld met gratis busvervoer. In de toekomst zal er een derde terminal worden toegevoegd.

Vanuit verschillende luchthavens in en om Nederland vertrekken er dagelijks vluchten naar Lissabon. Een vliegreis vanuit Nederland naar Lissabon zal ongeveer drie uur in beslag nemen.

Met de taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Lissabon

Wie snel en gemakkelijk vanaf de luchthaven van Lissabon naar het centrum wil reizen kan dit doen met een taxi. Boek je deze taxi met Get your Guide dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt met Get your Guide zal deze op het vliegveld van Lissabon op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit kosteloos te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.

Het grote voordeel van vooraf en taxi betellen in Lissabon is dat je anders in de rij moet staan voor een taxi. De wachttijd kan er behoorlijk oplopen zeker als er net meerdere vliegtuigen geland.

Vergelijk de prijzen op Get your Guide voor taxiritten van en naar de luchthaven

Metro

Vanaf het vliegveld van Lissabon kun je metro naar het historische centrum van de stad reizen. Je moet dan eerste met de rode lijn naar het metrostation Almeda en daar moet je afhankelijk van je bestemming overstappen op de groene of blauwe lijn. Heb je een Lisboa Card dan kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Heb je deze niet dan moet je een kaartje kopen in de automaat.

Huurauto

Als je naar Luchthaven van Lissabon hebt gevlogen kun je hier vrij gemakkelijk bij één van de maatschappijen een auto huren en zo je weg in Lissabon vervolgen. Zelf raden we Sunnycars aan. Bij deze maatschappij kun je makkelijk de prijs vergelijken en weet je zeker dat er geen bijkomende kosten zijn.